Bilar

De flesta människor föredrar att köpa nytt, vad de letar efter. Men det är inte bra för varken miljön eller budgeten, så varför inte köpa användas? I vissa fall, helt enkelt inte betala eftersom du inte vänja sig den använda produkten under en längre tid jämfört med en ny produkt. Detta är en av anledningarna, till exempel att en enda tids tallrikar och bestick inte återvinns särskilt ofta, men i så fall, de ska köpa en mer permanent alternativ ur ett ekonomiskt och miljömässigt perspektiv. Men det är något annat vi vill tala om i dag, när när en begagnad sak är både bättre för miljön och på kort såväl som på lång sikt för ekonomin. Vi har funnit tre saker som är bättre att köpa nya än ny, så läs här om du går till antingen miljön din ekonomi eller båda.

Kläder är något som de flesta människor köper för mycket av. Det skulle dock kräva en stor insats för att ändra den danska kulturen så mycket att konsumtionen av kläder skulle falla kraftigt. Istället kan vi uppmuntra människor att köpa begagnade kläder när de handlar. I slutändan är det bara damm, så om det ser bra ut, varför inte köpa den billiga versionen? Om tanken att någon annan har dina egna kläder innan du ger dig illamående, då du har en relativt allvarlig psykisk problem. Om det är tekniskt sett är en fobi något annat du behöver prata med en psykolog om, men i slutändan är det åtminstone ett problem värt behandling.

Något annat som är förmodligen inte köpt ganska så ofta, är bilar. Begagnade bilar och nya bilar fortsätter att förstöra miljön långt efter det har producerats. Ibland kan det vara bättre att köpa en ny bil, eftersom de normalt kan köra mycket längre på liter. Naturligtvis skulle det bästa vara att köpa en elbil, men vem har råd med en Tesla? Vi gör verkligen inte. En annan fråga värd att ställa är hur mycket den faktiska produktionen av en bil skadar miljön jämfört med där användningen av bilen skada. Vi vet inte svaret, så du måste söka efter den.

En sak många ersätter alltför ofta sina mobiltelefoner. Vissa tror att de faktiskt behöver den senaste mobila varje halvår eftersom deras gamla mobil har börjat avta. Det är en del som gynnar eftersom de köper halv-åriga mobil för att halva priset och ta bort allt på det – det är så gott som ny.